Samarbete med hemmet

Ett gott samarbete mellan hem och skola är av största vikt för barnens trygghet och utveckling. Vi erbjuder utvecklingssamtal varje termin, samt möjlighet att prata med oss pedagoger dagligen vid hämtning och lämning. Vi ber er att vara väldigt noggranna med att säga till när ert barn kommer, samt när barnet går hem. Varje vecka skrivs ett hembrev som skickas ut via mail. Har ni barn på Sjöviksskolan, men inte får dessa hembrev på fredagar ber vi er att kontakta er mentor. Ni hittar även viktig information på varje hemvists ytterdörr.

Hemma önskar vi att ni övar på sådant som barnen behöver kunna för att känna sig självständiga hos oss på dagarna. Det gäller saker som toalettrutiner, att kunna äta med kniv och gaffel och att själva kunna knyta sina skor och knäppa sina jackor.